Garantievoorwaarden

INFORMATIE EN LEVERING

Bij het kopen van een “nieuwe” auto komt heel wat kijken. Zo moeten er diverse afspraken gemaakt worden over bijvoorbeeld garantie, aflevering, een eventuele aankoopkeuring, financiering, sleutels, accessoires, etc. Wij raden u aan rustig de tijd te nemen en onderstaande uitleg, voorwaarden, mogelijkheden en verplichtingen door te lezen. Dit om eventuele teleurstellingen en “verrassingen” achteraf te voorkomen.

Een auto reserveren

Helaas is het niet meer mogelijk om auto’s te reserveren of vast te houden, een verkoop is pas definitief als er een schriftelijke en ondertekende overeenkomst tot stand is gekomen. Indien u van ver moet komen dan adviseren wij u om vooraf te bellen voor de beschikbaarheid.

Garantie

Tijdens de koop wordt er duidelijk op papier gezet welke vorm van garantie er is overeengekomen of indien er zonder garantie gekocht wordt, hier apart voor getekend is door de klant. 

Aankoopkeuring

Een onafhankelijke aankoopkeuring kan door de DEKRA uitgevoerd worden. De kosten hiervan zijn voor de rekening van de klant. Wanneer u een occasion aanschaft zonder garantie, of als de garantieperiode inmiddels is verlopen en u krijgt onverwachte, vooraf onvoorzienbare kosten aan uw auto, dan zijn wij u altijd graag van dienst om dit tegen zo laag mogelijke kosten voor u te verhelpen. Indien u garantie werkzaamheden elders uit laat voeren zonder onze schriftelijke toestemming, dan worden deze kosten NIET door ons vergoedt. Zie voor meer informatie www.DEKRA.nl of via 0900-3357265. 

Mondelinge afspraken

Iedere mondeling gemaakte afspraak dient, mede door minder prettige ervaringen uit het verleden, schriftelijk te worden vastgelegd op de koopovereenkomst. U wordt zelf geacht nauwkeurig na te gaan of alles wat er mondeling is afgesproken schriftelijk is vastgelegd op de koopovereenkomst. Het is niet mogelijk om achteraf aan te geven dat er mondeling afspraken zijn gemaakt over bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt, een volle tank brandstof, garantie, distributieriem etc. Achteraf zijn deze niet vastgelegde mondelinge afspraken niet te controleren door de directie, waardoor u geen recht heeft op nakoming van deze afspraken. Het is dus zeer belangrijk de koopovereenkomst goed door te nemen alvorens u deze ondertekent.

Standaard uitrusting

Wanneer een gebruikte auto bij ons binnenkomt, kan het zijn dat er bepaalde zaken niet meer compleet zijn zoals een reservesleutel, navigatie cd, gereedschap-set, afdekhoes etc. Deze zaken worden niet standaard door ons bijgeleverd, wij kunnen dit wel voor u bestellen en tegen kostprijs leveren. Wanneer de distributieriem aan vervanging toe is dan wordt deze in overleg met de klant tegen een gereduceerde prijs vervangen.

Geadverteerde accessoires

De uitvoeringsspecificaties van de aangeboden auto’s zijn zorgvuldig door ons aangegeven, echter onder het voorbehoud dat meer of minder accessoires nooit tot een lagere of hogere prijs leiden. Om teleurstellingen te voorkomen dient u voor het ondertekenen van de koopovereenkomst goed na te gaan of de voor u belangrijke accessoires ook daadwerkelijk op de auto aanwezig zijn. Door aankoop accepteert u de auto in zijn werkelijke specificaties.

Defect in het buitenland

Indien u zich met uw auto buiten Nederland bevind dient u een dusdanige reisverzekering af te sluiten welke uw auto (ook tijdens een klein defect) terug brengt naar Nederland. Reparaties welke zonder onze schriftelijke toestemming zijn uitgevoerd in het binnen- of buitenland worden niet door ons vergoed.

Verder zijn bij ons de algemene Bovag voorwaarden op elke transactie van toepassing.