APK RHEDEN – SPECIALIST VOOR UW APK

Wanneer je op zoek bent naar een garage die je APK in Rheden kan uitvoeren ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen al jaren APK keuringen volgens de richtlijnen van het RDW. Een complete APK-Keuring kun je bij ons zonder lange wachttijden laten uitvoeren voor maar € 29,95. Niet voor niets hebben wij altijd de koffie voor je klaarstaan en helpen wij je snel weer aan een nieuwe APK.

WAT WIJ CONTROLEREN TIJDENS DE APK-KEURING?

De Rijksdienst van Wegverkeer (RDW) stelt voor iedere auto van 4 jaar of ouder een wettelijke verplichting in dat deze volgens een aantal richtlijnen wordt gecontroleerd door een door het RDW erkende garage. De reden van deze keuring ligt in de aard van de veiligheid van je voertuig als ook milieuaspecten voor de omgeving. Standaard heeft het RDW een aantal strikte keuringseisen die bij iedere keuring moeten worden gecontroleerd. Het gaat hier dan vooral om de volgende zaken die wij natuurlijk voor je langslopen: – Banden controleren juiste profieldiepte en of beschadigingen – Juiste remwerking van het voertuig. Controle op versleten remblokken en schijven – Aanwezige lekkages in div. systemen waaronder de uitstoot van CO2 – Eventuele speling op bewegende delen van het onderstel – Goed werkende verlichting – Aanwezige storingen of storingsmeldingen – Carrosserie Een compleet overzicht van de keuringseisen is te lezen op de website van het RDW zelf: www.rdw.nl. Rij je met een auto zonder geldige APK, dan kan je overigens een boete verwachten van maar liefst € 130,-. Deze bekeuring gaat zonder waarschuwing en u dienst zelfs na oplegging zorg te dragen voor een geldige APK keuring. Bovendien loop je risico dat de verzekering niet uitbetaalt als je een ongeval krijgt met een ongekeurde auto. Wees dus op tijd en regel een APK-keuring et één telefoontje naar onze APK afdeling: 026-362 9332.

WAT ALS DE AUTO WORDT AFGEKEURD?

Zodra wij constateren dat de auto gebreken vertoont waardoor de APK niet kan worden afgegeven, gaan we altijd met je in overleg. Wij vervangen of repareren niets zonder toestemming; we geven je een helder advies met een duidelijke opgave van de kosten. Ons uitgangspunt is dat wij niets repareren of vervangen zonder dat dit voor de keuring absoluut noodzakelijk is.

SLIMME BESPARING OP APK DOOR ONDERHOUD BIJ GARAGE JELSMA

Het uitstellen van onderhoud aan jouw onmisbare vervoersmiddel is geen verstandige manier van bezuinigen. Uitstel zal uiteindelijk resulteren in meer kosten. De nieuwere auto’s zitten bomvol kwetsbare techniek. De moderne motoren zijn compacter maar ook gevoeliger voor vervuiling. Motorvervuiling kan ernstige schade veroorzaken. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt vervuiling van het motorblok snel opgemerkt en zo voorkomen. Nog zo’n voorbeeld is controle op het interieurfilter. Wordt deze niet regelmatig vervangen, dan krijg je onbewust schadelijke deeltjes in je auto waar je zelfs ziek van kunt worden. De fabrikanten van auto’s schrijven daarnaast bepaalde voorwaarden voor die ervoor zorgen dat je probleemloos op de weg blijft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van de versnellingsbakolie of het brandstoffilter. Onderhoud voorkomt dus onverwachte kosten en pech onderweg ellende. Is het onderhoud bij ons geregeld, dan voeren wij bovendien de APK gratis uit.

GARAGE JELSMA: GEMAK ÉN TOPSERVICE

Staat jouw auto tijdelijk op onze brug, dan kan je plaatsnemen in onze koffiehoek. Met verse koffie en WiFi hoef je je niet te vervelen. Gaat het wat langer duren, dan bieden wij je gratis vervangend vervoer aan. Dat is heel gewoon bij garage Jelsma! Regel je APK Velp snel en eenvoudig bij garage Jelsma. Bel 026-362 9332. Garage Jelsma is een autobedrijf nabij Rheden waar u ook terecht kunt voor occasions