hamburger

APK Arnhem

APK Arnhem – zo geregeld bij garage Jelsma

Alle auto’s in Nederland die ouder zijn dan 4 jaar moeten APK gekeurd zijn. Bij garage Jelsma is zo’n APK beurt snel geregeld. Wij hebben geen lange wachttijden en hanteren een scherp tarief: voor € 29,95 all-in keuren wij jouw auto, melden wij hem af bij de RDW en kan je weer veilig de weg op.

Waarom is zo’n APK keuring eigenlijk nodig?

De APK keuring is verplicht gesteld door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Zij willen met deze regelgeving de verkeersveiligheid verhogen en het milieu beschermen. Keuringen worden alleen uitgevoerd door RDW erkende APK-bedrijven zoals garage Jelsma.

Rij je met een auto zonder geldige APK, dan kan je een boete verwachten van € 130,-. Bovendien loop je risico dat de verzekering niet uitbetaalt als je een ongeval krijgt met een ongekeurde auto. Wees dus op tijd en regel een APK-keuring Arnhem met één telefoontje naar onze autogarage Arnhem: 026-362 9332.

Wat doet Jelsma tijdens de keuring?

De RDW stelt uiteraard de keuringseisen vast. Aan de hand van deze eisen controleren onze monteurs de auto op:

– Banden profieldiepte, beschadigingen
– Juiste remwerking
– Aanwezige lekkages in div. systemen
– Speling op bewegende delen van het onderstel
– Goed werkende verlichting
– Aanwezige storingen of storingsmeldingen
– Carrosserie

Een compleet overzicht van de keuringseisen vind je op de website van de RDW: www.rdw.nl.

Wat als de auto wordt afgekeurd?

Zodra wij moeten constateren dat de auto gebreken vertoont waardoor de APK niet kan worden afgegeven, gaan we met je in overleg. Wij vervangen of repareren niets zonder toestemming; we geven je een helder advies met een duidelijke opgave van de kosten. Ons uitgangspunt is dat wij niets repareren of vervangen zonder dat dit voor de keuring absoluut noodzakelijk is.

Slimme besparing op APK door onderhoud bij garage Jelsma

Het uitstellen van onderhoud aan jouw onmisbare vervoersmiddel is geen verstandige manier van bezuinigen. Uitstel zal uiteindelijk resulteren in meer kosten. De nieuwere auto’s zitten bomvol kwetsbare techniek. De moderne motoren zijn compacter maar ook gevoeliger voor vervuiling. Motorvervuiling kan ernstige schade veroorzaken. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt vervuiling van het motorblok snel opgemerkt en zo voorkomen. Nog zo’n voorbeeld is controle op het interieurfilter. Wordt deze niet regelmatig vervangen, dan krijg je onbewust schadelijke deeltjes in je auto waar je zelfs ziek van kunt worden.

De fabrikanten van auto’s schrijven daarnaast bepaalde voorwaarden voor die ervoor zorgen dat je probleemloos op de weg blijft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van de versnellingsbakolie of het brandstoffilter.
Onderhoud voorkomt dus onverwachte kosten en pech onderweg ellende.
Is het onderhoud bij ons geregeld, dan voeren wij bovendien de APK gratis uit.

Garage Jelsma: gemak én topservice

Staat jouw auto tijdelijk op onze brug, dan kan je plaatsnemen in onze koffiehoek. Met verse koffie en WiFi hoef je je niet te vervelen. Gaat het wat langer duren, dan bieden wij je gratis vervangend vervoer aan. Dat is heel gewoon bij garage Jelsma!

Regel je APK snel en eenvoudig bij garage Jelsma. Bel 026-362 9332.

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord! 026 - 362 93 32